A Tároló megtekintéseNyomtatás

Alacsony-Tátra

Alacsony-Tátra
Város:
Alacsony-Tátra
Ország:
Ország: sk
Esemény:
0

Leírás:

Sítúra, hótalpas túra a Chopok és a Gyömbér között

Az Alacsony-Tátra Magyarországról jól megközelíthető. Túránkon az Alacsony-Tátra két legmagasabb pontját a Gyömbért (2043m) és a Chopok-ot (2025m) hódítjuk meg.

Útvonal Budapestről

Budapest - 2/A - Vác - Parassapuszta - Zólyom - Besztercebánya - 66 - Trangoška (kb. 230km)

Arco, Garda-tó

Város:
Arco
Ország:
Ország: it
Esemény:
0

Leírás:

Arco a Garda-tó északi csücskében található, Olaszország egyik leghangulatosabb sziklamászó paradicsoma. A számtalan gyönyörű és jól kiépített mászóút mellett a Garda-tó és a sikátoros utcácskákkal átszőtt romantikus városka a tanfolyam egészére rányomja a bélyegét. Esténként fürdeni, fagyizni, pizzázni szoktunk, vagy éppen a kemping boulder termében játszogatni. Fel lehet sétálni a  sziklák tetejére épült várba, vagy akár via ferrata-n felmászni a hegy tetejére, hogy onnan  csodáljuk a lemenő napot és a hegyekkel körbevett tavat.

 

Brenta-Dolomitok: Bocchette via ferrata

Brenta-Dolomitok: Bocchette via ferrata
Város:
Madonna di Campiglio
Ország:
Ország: it
Esemény:
0

Leírás:

A via ferrata-k Királynője

Bochette via ferrata

Fantasztikus, lenyűgöző, páratlan! Ennyit magunkról :-) és most beszéljünk a Bocchette via ferrata-ról, amelyet szintén ezekkel a szavakkal lehet illetni!

 

Lélegzetellátó útvonal, magasba szökő vaslétrák, felhőkbe burkolózó sziklatornyok, egyedülálló alakzatok. Álomszerű lebegés ég és föld között... Nehéz szavakkal leírni az olaszok egyik fő büszkeségét, a Dolomitok királynőjének is nevezett Via delle Bocchette-t, melyből a két legszebb gyöngyszemet hozzuk össze első alkalommal egy túrába: a legendás magashegyi via ferratát, a Sentiero delle Bocchette Alte-t és a legszebb képeslapokat is felülmúló Sentiero delle Bocchette Centrali-t.

Bochette via ferrata, Brenta-Dolomitok

A Bocchette Alte tömény magashegyi élmény: 2648 m magasról indul, átlépi a 3000 m-es határt, és akár a nyár közepén is megkövetelheti a hágóvas és a jégcsákány használatát!

A Bocchette Centrali nem a nehézsége miatt dobogtatja meg a hegyi kalandok rajongóinak a szívét: a csúcsterhelés nem a lábadra és a karodra jut, hanem a fényképező kioldóját működtető ujjadra!

 

Tarts velünk!

 

Program

Bochette via ferrata, Brenta-Dolomitok

1. nap: Utazás Madonna di Campiglioba (950 km, 10,5 óra) + 2,5 óra gyaloglás a Tuckett menedékházhoz.

Hajnali indulás és mintegy 10 órányi utazás után megérkezünk Madonna di Campiglio-ba. Az autót letesszük a Vallesinella menedékház melletti parkolóban (1533 m), hátunkra kapjuk a felszerelést, és felkapaszkodunk a Tuckett menedékházba (2272 m). Kis patak mellett, hangulatos erdei úton vágunk neki hegynek, és útközben összebarátkozunk a Brenta-Adamello Nemzeti Park szépségeivel. Vacsora után megcsodáljuk a Dolomitok csipkéi mögé lebukó napot, majd korán lefekszünk, hogy másnap kipihenten vághassunk bele a kalandokba…

Bochette via ferrata, Brenta-Dolomitok

 

2. nap: Rifugio Tuckett – Bocchette Alte – Rifugio Alimonta (6-7,5 óra)

Korai ébredést követően lendületesen kezdjük a napot. Bemelegítésként felkapaszkodunk a Tuckett-gleccseren, és 400 m szintemelkedés után megérkezünk a Bochette Alte beszállásához (2649 m), ahol magunkra öltjük a via ferrata felszerelést. Vaslétrákon és kitett gerinceken át felmászunk a Gabari útra, megcsodáljuk a gyönyörű panorámát, és elhaladunk Brenta-csoport legmagasabb pontja, a Cima Brenta alatt. Újabb kitett gerincszakasz után felmászunk a 20 m hosszú Barátság Létráján (Scala degli Amici), és röviden elérjük túránk legmagasabb pontját, a 3020 métert. Ha a felhők engedik, készítünk néhány fényképet, és megkezdjük az ereszkedést, aminek a csúcspontja a beszédes nevű, hosszú létrasor, az Istenek Lépcsője (Scala degli Dei). Az izgalmakat a környező hegyek ölébe simuló Alimonta menedékházban (2591 m) pihenjük ki, ahol a vacsora mérete azt sejteti, hogy a vendéglátóink tudják, milyen nap áll mögöttünk.

Bochette via ferrata túra

3. nap: Rifugio Alimonta – Bocchette Centrali – Rifugio Pedrotti (5-6 óra)

Tiszta égbolt esetén csodálatos reggeli fényjátékban indulunk teljes menetfelszerelésben a menedékház előtti kisharangtól, hogy a Sfulmini-gleccseren áthaladva egy meredek létrán megkezdjük a vertikális emelkedést (beszállás: Bocca D’Armi 2749 m). Magunk mögött hagyunk négy meredek létrát, és a Torre di Brenta (3014 m) tövében máris átadjuk magunkat a Bocchette Centrali lenyűgöző szépségének: mélybe zuhanó sziklafalak, festői sziklatornyok, a völgyben türkiz színben ragyogó Molvano-tó és merészen kanyargó hegyi ösvények gondoskodnak róla, hogy a fényképezőgép memóriakártyáján ne maradjon szabad hely. Leereszkedés után a Pedrotti menedékházban lazítunk egy kellemes vacsora és egy korsó sör mellett.

 

Bochette via ferrata túra, Brenta-Dolomitok

4. nap: Rifugio Pedrotti – Madonna di Campiglio (3 óra gyaloglás) – hazautazás Budapestre (950 km, 10,5 óra)

Reggeli után visszaindulunk a völgybe, és hangulatos hegyi ösvényeken veszünk búcsút a Brenta Dolomitoktól. Elhaladunk egy kis hegyi kápolna mellett, és a csupasz sziklák lassan átadják helyüket az alpesi legelőknek és a fenyőerdőknek. A völgyben átkelünk a kis fahídon, iszunk még egy eszpresszót, majd autóba ülünk és élményekkel alaposan felpakolva indulunk haza. Útközben megbeszéljük, kinek mi tetszett a legjobban, egy valamiben azonban biztosan egyetértünk: ide mindenképpen visszajövünk!

 

KINEK AJÁNLJUK EZT A TÚRÁT?

 

Mivel a túra első szakasza, a Bocchette Alte kifejezetten magashegyi via ferrata, és nagy magasságban, sokszor kitett helyeken vezet, a túra teljesítéséhez fontos a sportos kondíció és állóképesség, a szédülésmentesség és a lépésbiztonság. Ha már van via ferrata tapasztalatod, illetve rendszeresen túrázol vagy hegyet mászol, nem lesz gond. A szállásunk minden menedékházban 2000 m feletti magasságban lesz, előfordul, hogy néha érezni fogod a levegő magasságból adódó ritkaságát.

 

FONTOS TUDNIVALÓ

A Brenta Dolomitokban közismerten szeszélyes az időjárás, ezért még a helyiek sem tudnak/mernek 1-2 napot meghaladó előrejelzést adni. A magashegyi körülményeknek megfelelően az úton előfordulhatnak jeges, havas szakaszok, amelyeket természetesen kötélbiztosítással keresztezünk.

 

Kedvcsináló videó »

 

ÁR

39.000Ft/fő

 

Az ár tartalmazza a túravezetést, a felszerelés bérleti díját és a hegymászásra érvényes balesetbiztosítást.

Az ár nem tartalmazza az utazás, szállás, étkezés díját.

Jelentkezem a programra! Kitöltöm a jelentkezési lapot!

Szeretnél ingyen jönni? Nem kell mást tenned, csak szervezd be 3 barátodat és a Te túrád máris ingyenes!

 

 

Utazás

Teleautó rendszerrel

 

 

Budapest

Budapest
Utca:
Kérő u. 6.
Irányítószám:
1112
Város:
Budapest
Ország:
Ország: hu
Esemény:
0

Leírás:

A képzés elmélettel kezdődik Budapesten, a Kérő u. 6-ban található oktatótermünkben, majd kimegyünk terepre, ahol a gyakorlatban is megnézzük az egyes lavinajeladó készülékek tulajdonságait és mindenki megtanulja használni is azokat készségszinten!

Dachstein

Dachstein
Város:
Gosau
Ország:
Ország: at
Esemény:
0

Leírás:

Stájerország, Salzburg és Felső-Ausztria határán helyezkedik el az erősen karsztos Dachstein mészkőmasszívum, melynek néhány száz csúcsa közül a legmagasabb maga a Dachstein, 2995 méterre emelkedik ki a fennsíkból. A három tartomány határköveként nevezik Drei-Lander-Berg-nek, azaz Hármashatárhegynek is. Az Alpok legkeletibb gleccserei tarkítják a tájat, közülük említésre méltó a Halstatt-gleccser, és a Gosau-gleccser, melyek az északi lejtőket borítják.

Dolomitok

Dolomitok
Város:
Cortina d'Ampezzo
Ország:
Ország: it
Esemény:
0

Leírás:

Dolomitok - Torre di Toblin

A Dolomitok az Alpok egyik hegycsoportja. Nevét, mely a hegységet alkotó kőzettípus neve is egyben, a területet kutató francia geológusról, Déodat Gratet de Dolomieu-ról kapta. Legmagasabb csúcsa a Marmolada, mely 3344 méterrel emelkedik a tengerszint fölé.

A magyar hegymászó történelemben is nevezetességnek számít  Eötvös Lóránd híres fizikusunk Dolomitokhoz fűződő mászóteljesítménye. Hegymászó és feltáró érdemeinek elismeréséül a Cadin csoport második legmagasabb, 2837 méter magas csúcsát Cima di Eötvösnek nevezték el.

Fotók a Dolomitok via ferrata túráról »

Dolomitok + Grossglockner

Dolomitok + Grossglockner
Esemény:
0

Leírás:

Grossglockner túra - csúcsmászás

A Dolomitok Olaszország Dél-Tirol tartományában fekszik. Hatalmas 2-3000m magas sziklatornyai olyan látványt nyújtanak, ami semmihez sem fogható a világon! Azaz, nincs még egy ilyen jellegű hegység... Gyönyörű alpesi via ferrata-kat járunk végig, amelyek kenterbe verik az összes osztrák klettersteig-et.

A Grossglockner pedig Ausztria legmagasabb csúcsa, a Dolomitoktól kb. 70km-re fekszik, így egyik helyről a másikra könnyedén át tudunk utazni. A Grossglockner 3797m magas, az alatta fekvő menedékházak pedig fantasztikusan jól felszereltek. A Stüdlhüttéből, a déli normálúton, a Ködnitz-gleccseren és az Adlersruhe-n keresztül mászunk fel a csúcsra.

 

Program

Dolomitok via ferrata túra

1. nap: Michielli-Strobel via ferrata - (Punta Fiames 2240m)

2. nap: Innerkofler-Forcelle via ferrata-k (Monte Paterno 2746m) és Torre di Toblin via ferrata (Torre di Toblin 2617m)

3. nap: Giovanni Lipella via ferrata (Tofana di Rozes 3225m)

4. nap: Marino Bianchi via ferrata (Cristallo di Mezzo 3154m)

5. nap: Utazás a Grossglockner alá, a Lucknerhaus-hoz (1991m), majd túra a Stüdlhütte-hez (2805m)

6. nap: Grossglockner (3797m) csúcstúra, majd vissza a Stüdlhütte-be

7. nap: Túra a Stüdlhütte-től vissza a parkolóba, majd utazás haza

 

Monte Paterno - Háttérben kicsit látszik a Grossglockner!

Kiknek ajánljuk ezt a túrát?

Már csak egy lépés a Grossglockner csúcsig: a Kleinglockner gerincén

Ha szeretnél egy izgalmas és tartalmas hetet magadnak, ahol gyönyörű tájakon, hatalmas magasságokban járhatsz, akkor ezt a túrát szeretni fogod! Ha jártál már magashegyekben, esetleg szoktál hosszabb túrákat (akár hazai tájakon is) tenni, nem félsz a magasban, akkor ez a Te túrád!

Kell-e via ferrata-s gyakorlat ehhez a túrához?

Nem fontos. Inkább a túrák hossza a megterhelő, ezért az állóképességen lesz a hangsúly. Nehezebb kunsztok, bonyolultabb mászások nem lesznek a túra során. Ha azonban már voltál más via ferrata túrán, van mászós gyakorlatod, az természetesen előnyt jelent.

 

Ár

90.000Ft/fő

AkcióFeliratkoztál hírlevelünkre? Bejelöltél bennünket a Facebook-on? Akkor neked csak 82.500Ft!

 

Az ár tartalmazza a túravezetést és a technikai felszerelést.

Az ár nem tartalmazza az utazás, szállás, étkezés, felvonók és a balesetbiztosítás díját.

Hegymászásra érvényes balesetbiztosítás kötése kötelező!

 

Szállás

Cortina d'Ampezzo-ban kempingezünk, a Grossglockner-en pedig a Stüdlhütte-ben szállunk meg.

Költségek a helyszínen:

Kemping kb. 13€/fő/éj

Stüdlhütte: 26€/fő/éj (ÖAV tagságival 13€)

Felvonó a Lorenzi menedékházhoz: 14€/oda-vissza

Útdíj a Tre Cime-hez: 20€/autó (ez megoszlik az autóban utazók közt)

 

Utazás

teleautó rendszerben (Budapesttől kb. 700km)

 

Ne gondolkozz tovább! Már döntöttél! :-) Csak nyomd meg a gombot!

Jelentkezem a programra! Kitöltöm a jelentkezési lapot!
További kérdésed van? Tedd fel nekünk, válaszolunk!

 

Csak a Dolomitokba szeretnél jönni?
Csak a Grossglockner-re szeretnél jönni?

Dolomitok - nem via ferrata-n

Dolomitok - nem via ferrata-n
Város:
Cortina d'Ampezzo
Ország:
Ország: it
Esemény:
0

Leírás:

Campanile Eötvös, azaz Eötvös-csúcs

A Dolomitokat a legtöbb túrázó a via ferrata-król ismeri. Gondoltál már arra, hogy olyan csúcsokra mássz fel, ahova nincs drót kifeszítve?

Ezt a programot akkor ajánljuk neked, ha igazi különlegességet szeretnél magadnak tudni és nem a tömegcsúcsokra vágysz, hanem tényleg hegyet akarsz mászni! A csúcsokra több mászóút is felvisz, amelyet úgy választunk ki, hogy a képességeidnek legmegfelelőbb legyen!

Ez roppant egyszerű: Kezdő mászó vagy? Könnyű utat választunk. Jó mászó vagy? Nehezebb utat választunk.

Amit tudni kell: ez sziklamászás lesz. Vezetőd előremássza az utat és fentről kötél segítségével biztosít Téged, így a leesés veszélye kizárt. Probléma esetén, húzórendszerrel a nehezebb szakaszokon akár fel is tud vontatni. Természetesen nem ez a cél, de mászóprobléma esetén számtalan eszköz áll rendelkezésre, hogy rutinos vezetőd segítsen neked!

A Torre Grande tetején a csapat

Kiknek ajánljuk ezt a túrát?

Ha szereted a tömegmentes hegymászást, ha szeretsz különleges útvonalakon különleges csúcsokra feljutni. Ha olyan túrát szeretnél, amit senki más nem kínál a hazai piacon. Ha olyan kihívást szeretnél, amit tényleg büszkén mesélhetsz!

 

Kiknek nem ajánljuk a túrát?

Ez most komoly: itt egy igazi alpesi kalandba fogsz csöppenni, ami nem az átlag túrázásról szól. Ha tériszonyos vagy, akkor ez a túra nem javallott neked. Ha sosem voltál még sziklás közegben, nem volt még rajtad beülő és kötél, akkor inkább kezdd a via ferrata túráink egyikével!

Cinque Torri - Torre Grande

A program

1.nap: Utazás; Biztosítástechnika, ereszkedéstechnika, felszerelések használatának megismerése

2.nap: Cinque Torri - Torre Grande (2.361m) (nehézség: UIAA IV )

3.nap: 1. Sella-torony (2.533m) (nehézség UIAA: III ... V)

4.nap: Campanile Eötvös (2.750m) (nehézség UIAA: IV+)

(bizony-bizony... Eötvös Lorándról elnevezett csúcsról van szó, hiszen Eötvös Loránd nem csak fizikusi mivoltáról híres, de a Dolomitokban 20-nál is több első megmászása volt!)

Hidd el, elsőre elég lesz ennyi! Imádni fogod a napot, amikor elhatároztad, hogy belevágsz ebbe a kalandba!

 

Ár

A Sella-tornyok

45.000Ft/fő, amely tartalmazza a túravezetést, oktatást, a technikai felszerelést és a hegymászásra is érvényes balesetbiztosítást.

Az ár nem tartalmazza az utazás, szállás, étkezés és a túravezető utazási költségeit.

 

Létszám

1 túravezető 2, max. 3 emberrel tud mászni (a túratársak felkészültségétől függően, amely a jelentkezéskor történő elbeszélgetés során kiderül)

 

Szükséges ruházat és felszerelés

A technikai felszerelést biztosítjuk számodra (ha van sajátod, természetesen hozhatod), azonban megfelelő lábbeliről neked kell gondoskodnod! Legyen egy jó bakancsod és mászócipőd!

A Sella-torony tetején a partink

Szükséged lesz egy 20-30 literes hátizsákra is, amiben enni- és innivalót tudsz hozni magaddal.

Fejlámpa és izolációs fólia - ha valami miatt ránk sötétedne.

Kényelmes mászóruházat:

kényelmes nadrág, amiben magasra is fel tudsz lépni

aláöltözet felső,

polár felső,

vékony, kapucnis széldzseki

vékony kesztyű

vékony sapka, esetleg csősál

 

Utazás

Teleautó rendszerrel

 

Jelentkezem a programra! Kitöltöm a jelentkezési lapot!

Nem megfelelő a kiírt időpont? Mivel kis csoportban utazunk, kérj saját túrát!

Écrins

Écrins
Város:
Ailefroide
Ország:
Ország: fr
Esemény:
0

Leírás:

Korabeli gleccsertúra az Écrins Fehér-gleccserén a Glacier Blanc-on

Az Écrins-csoport Franciaországban, a Mont Blanc-tól dél-nyugati irányban található. A masszívum legmagasabb pontja a 4101m magas Barre des Écrins. Az Écrins az a hely, ahol mindent megtalálsz, ami egy hegymászónak, sziklamászónak érdekes lehet. A boulder-től kezdve, a mászóiskolákon át, a sok kötélhosszas sportutakon keresztül a végeláthatatlan kötélhosszakból álló tradícionális sziklamászásig. Sőt, ha gleccsertúrázni szeretnél, akkor a Barre des Écrins megmászása közben erre is van lehetőséged.

Sziklamászós programjaink kiindulópontja Ailefroide, amit nem szeretnénk nagyon reklámozni, hiszen ez a hely egy kis Paradicsom az Alpok lelkében és örülünk, hogy kevesen ismerik!

Gran Paradiso (4061m)

Gran Paradiso (4061m)
Város:
Pont/Valsavarenche
Megye:
Valsavaranche
Ország:
Ország: it
Esemény:
0

Leírás:

A Gran Paradiso szfinxei
A Gran Paradiso a legkönnyebben megmászható 4000m-es hegy. Nagyjából ugyanazt képzeld el, mint a Grossvenediger-en, csak magasabban, 4061m-en! A túra mászótechnikai nehézséget nem támaszt, a túra megfelelő nyomvonalának követésével és a gleccserhasadékokkal pedig vezetőd foglalkozik. Neked csak a tájra kell koncentrálnod! Van is mire, mert a Gran Paradiso lélegzetelállítóan szép! A természet játékaként hatalmas Szfinxek díszelegnek déli falának szélén és az egybefüggő hómező, a Gran Paradiso gleccser szintén pazar látványt nyújt.

A Gran Paradiso (4061m) az egyetlen olyan olasz négyezres, amely nem lóg át más ország határain. A Gran Paradiso gyönyörű masszívum, könnyű útjai gleccseren vezetnek a csúcsig, így gyalogos gleccsertúrával és a csúcstömbön egy aprócska sziklás átlépéssel egy szép négyezres csúcsot hódíthatsz meg.

 

Program

Kiltátás a Gran Paradiso csúcsáról

0. nap: utazás Pont-ba (1900m)

1. nap: pihenés után (kemping), feltúrázunk a Vittorio Emanuelle menedékházba (2735m). Kb. 850m szintkülönbség

2. nap: csúcstúra a Gran Paradiso (4061m) tetejére, majd vissza a Vittorio Emanuelle menedékházba Kb. 1300m szintkülönbség

3. nap: túra Pont-ba, majd irány haza

 

Kiknek ajánljuk a Gran Paradiso túrát?

Túra a Gran Paradiso gleccserén

Mászótechnika nem fontos ehhez a túrához. Leginkább állóképességre van szükség. Ha sportolsz, esetleg túrázol, nem okozhat problémát ez a csúcs. Szeretnél egy 4000-es mászást, vagy éppen akklimatizálódni akarsz egy nagyobb túrához - pl. Mont Blanc, Monte Rosa vagy Matterhorn - akkor a Gran Paradiso ideális választás!

 

Kiknek nem ajánljuk a Gran Paradiso túrát?

Ha nem szoktál rendszeresen mozogni, akkor kezdj inkább egy hosszabb lélegzetvételű via ferrata túrával!

Ár

a Madonna a Gran Paradiso csúcsán

59.000Ft/fő

amely tartalmazza a túravezetést, a technikai felszerelést és a hegymászásra érvényes balesetbiztosítást.

Az ár nem tartalmazza az utazás, szállás és étkezés költségeit.

Egyéb költségek

szállás kempingben: 12€/fő/éj

szállás menedékházban: 20-24€/fő/éj (attól függően, hogy szobában vagy matraclágerben szállunk meg) - Hegymászó tagságival 50% kedvezmény

(vízvételi lehetőség van a szálláshelyen)

 

Jelentkezem a programra! Kitöltöm a jelentkezési lapot!

Utazás

Teleautó rendszerrel

 

1. oldal / 5

Elköltöztünk! Új oldalunk: HEGYMÁSZÓTÚRA.HU


Önállóan szeretnél túrázni? Kölcsönözz nálunk felszerelést hozzá!