Egy fontos túratárs: Alpesi Vészhelyzet Kisokos PDF Nyomtatás E-mail
Tippek-trükkök
Írta: Farkas Gyula   

Reméljük sosem kerülsz bajba a hegyek között! Egy jól felkészült hegymászó azonban tudja, mit kell tennie, ha mégis gond van.

Köss balesetbiztosítást, ha a hegyekbe mész!

 

Összegyűjtöttük neked a legfontosabb tudnivalókat, melyek vészhelyzetben sokat segíthetnek. Nyomtasd ki és - lehetőleg vízhatlan tokban - tedd a zsebedbe vagy a hátizsákodba, és ments el belőle egy példányt az okostelefonodba is! Küldd el a barátaidnak, túra- és mászótársaidnak is!

Fontos, hogy mindig legyen érvényes balesetbiztosításod, hiszen egy esetleges hegyimentés milliós nagyságrendű költség, és az utólagos orvosi ellátást sem adják ingyen! Légy tisztában azzal is, hogy balesetbiztosításod mire és milyen összegben terjed ki!

 

Mindezek persze nem helyettesítik a megfelelő fizikai és technikai felkészülést, a jól megválasztott túracélpontot, útitársakat, felszerelést! Ha úgy tervezed, rendszeresen szeretnél önállóan is hegyet mászni, hegyekben túrázni, fontold meg, hogy nem kellene-e elvégezned hozzá megfelelő tanfolyamokat, amelyekkel technikailag is felkészültté válsz!

 

Töltsd le Alpesi Vészhelyzet Kisokosunkat »

Alpesi vészhelyzet kisokos letöltés

További tippek és trükkök »

Share