Plusz információ a hótalpas túrához PDF Nyomtatás E-mail
Cikkek
Hótalpas túra... behavazott fenyvesekben járva

A túra Ausztria keleti felében, Budapesttől kb. 300-330km távolságban lesz. Több helyszínt is választottunk, hiszen a téli időjárás könnyen meg tudna bennünket tréfálni, ha egyetlen helyszínhez akarnánk ragaszkodni. Az elmúlt hetekben több túrát is vittünk a térségbe, és a hegyek mindig más és más arcukat mutatták.

A célállomás a stájerországi Mürzzuschlag település környéke lesz. A túra előtt konkrétan megbeszéljük, hogy melyik parkolóból indulunk. Ami megegyezik a túrákban az az, hogy egytől-egyig gyönyörű behavazott fenyveserdőkön keresztül visznek, a tetejükön az osztrákoktól jól megszokott csúcskereszthez jutunk fel.

Az utak 700-800m szintkülönbséget és 4-6km távolságot foglalnak magukban. Felfelé 3-4 óra alatt szoktuk elérni a csúcsot, lefelé kb. fele ennyi idő szükséges.

Az indulás Budapestről 5:30-kor történik és így 9-10:00 között érünk ki Ausztriába, a hótalpas túra indulási pontjához.

Kiknek ajánljuk a túrát?

Átlagos kondícióval rendelkező, természetet szerető embereknek. Ha élvezni szeretnéd a havas téli tájat, ki akarsz kapcsolódni a hétköznapok forgatagából, akkor ezt itt megteheted!

Kis csoportokkal, többnyire több hegyivezetővel - a Magyar Hegyivezetők Kollégiumának tagjaival - megyünk ki, így kellemesen és biztonságban érezheted magadat.


Szükséges ruházat, felszerelés »


További információ, időpontok és jelentkezés »


 

Share