A Tároló megtekintéseE-mailNyomtatás

Hallstatt és környéke

Hallstatt és környéke
Város:
Hallstatt
Ország:
Ország: at

Leírás

Klettersteig túra a Mondsee-nél

Hallstatt Felső-Ausztriában található, kb. 500km-re Budapesttől. Gyönyörű tavak, vízesések, hatalmas hegyek tarkítják a tájat. És persze a kíváncsi túrázó számára megannyi lehetőség van a hegyeket klettersteig-eken keresztül bejárni, miközben pazar látvány tárul elénk a magasból.

A klettersteig-túra programja

1. nap: Utazás, majd végigjárjuk a Postalmklamm Klettersteig-et. Az út többnyire B-C nehézségű, két rövid D nehézségű szakasszal. Ha valaki szeretne belekóstolni a nehezebb klettersteig-ekbe, akkor lehetőség van egy F (nem tévedés: F) nehézségű variáns kipróbálására is! Természetesen ezt ki lehet hagyni egy könnyebb útvonalon keresztül. Jó hír, hogy a beszállás megközelítésével nem kell sokat bajlódni, hiszen ez kb. 10perc lesz a parkolótól.

 

Klettersteig túra az Attersee-nél... és ez mind Hallstatt környéke

2. nap: Attersee Klettersteig - Ez a klettersteig túra többnyire szintén B-C nehézségű, rövidke D-s betéttel. Az Attersee partjáról indulunk, majd a Mahdlgupf (1261m) nyugati bordáján keresztül mászunk a csúcsig. A túra kb. 6 - 6,5 órát vesz igénybe és mászás közben folyamatosan gyönyörű rálátás van a tóra. Igazán giccses fotókat készíthetsz menet közben!

 

3.nap: Drachenwand Klettersteig: Reméljük még nem unod a tavak partjáról induló, pompás kilátással bíró klettersteig-eket! :-) A Drachenwand Klettersteig pont ilyen. Fél órás séta után érjük el a drótos utat, majd létrákon keresztül felmászunk egy gyönyörű vízesésig, amit kereszteznünk kell! :-) Az út legtöbb helyen B nehézségű, néhol C-s.

 

Klettersteig túra a Drachenwand-on

Kiknek ajánljuk ezt a túrát?

Másztad már a Haidsteig-et? Ezek az utak nagyjából hasonló hosszúak és nehézségűek, talán a helyszín és a kilátás egy kicsit impozánsabb... már ha szabad ilyen összehasonlítást tenni. Szóval ha nem okoz gondot 4-6 órányi túra, akár kezdőként is bevállalhatod ezeket az utakat! Ha pedig haladó vagy, kipróbálhatod a variánsokon, milyenek a nehezebb klettersteig is!

 

Túra ára

29.900Ft/fő, amely tartalmazza a túravezetést, szükséges klettersteig felszerelést.

Az ár nem tartalmazza az utazás, szállás, étkezés és a kötelezően megkötendő, hegymászásra is érvényes balesetbiztosítást.

 

Szállás

Lehetőség van igény szerint kempingben és apartmanban is megszállni. Ár vs komfort ;-) (kb. 10€/fő/éj ártól)

 

Utazás

Teleautó rendszerben. Budapesttől kb. 500km a távolság.

Milyen felszerelésre lesz szükséged a klettersteig túrán? (természetesen a via ferrata szettet biztosítjuk számodra)

 

Jelentkezem a programra! Kitöltöm a jelentkezési lapot!

Dátum Túra
Nincs bejegyzett dátum.
Mikor szeretnél jönni?

Elköltöztünk! Új oldalunk: HEGYMÁSZÓTÚRA.HU


Önállóan szeretnél túrázni? Kölcsönözz nálunk felszerelést hozzá!