A Tároló megtekintéseE-mailNyomtatás

Júliai-Alpok via ferrata (Szlovénia)

Júliai-Alpok via ferrata (Szlovénia)
Város:
Vrsic hágó
Ország:
Ország: si

Leírás

A vadregényes Júliai-Alpok még vadregényesebb via ferrataira invitálunk! Ezek kicsit másabbak, mint a németes precizitással megkreált osztrák klettersteig-ek, hiszen a szlovén via ferrata-k szellősebbek, érintetlenebbek, hegymászósabbak. Ugyanakkor csak magasztalni tudjuk a Júliai-Alpok vadregényességét, érintetlenségét.

Via ferrata Szlovéniában - Mangart

A program

1.nap: Mangart (2679m) - Kb. 630m szintkülönbséget teszünk meg a Júliai-Alpok 4. legmagasabb csúcsáig. Északon felsejlik a Hohe Tauern, a Grossglockner és a Grossvenediger otthona, délen az Adria, tiszta időben nyugaton látszanak a Dolomitok csúcsai a Karni-Alpokon túl, keleten pedig a Júliai-Alpok legmagasabb csúcsa, a Triglav. A via ferrata kb. C nehézségű, a túra összesen 4-6 órát vesz igénybe.

 

Via ferrata túra Szlovéniában

2.nap: Prisojnik/Prisank (2547m) - Kb. 1000m szintkülönbséget teszünk meg és felmászunk a méltán híres Ablakhoz (Okno). A via ferrata tartalmaz egy-két technikásabb szakaszt. A via ferrata B-C nehézségű és a túra összesen kb. 8 órát vesz igénybe.

 

3.nap: Mala Mojstrovka (2333m) - kb. 720m szintkülönbség egy gyönyörű via ferrata-n át a Mala Mojstrovka északi falán. A via ferrata C nehézségű, a túra 5-6 órát vesz igénybe.

 

Kiknek ajánljuk ezt a túrát?

Via ferrata túra Szlovéniában, a Júliai-Alpokban - Prisojnik

Annak ellenére, hogy a legnehezebb szakaszok C nehézségűek, ezek a túrák hosszúak és sok helyen kitettek. Leginkább akkor javasoljuk neked ezt a programot, ha már jártál via ferrata-kon és/vagy bírod a hosszabb túrákat. Fontos a szédülésmentesség!

 

 

Ár

36.000Ft/fő, amely tartalmazza a túravezetést és a felszerelést.

Az ár nem tartalmazza az utazás, szállás, étkezés és balesetbiztosítás árát. Az ár továbbá nem tartalmazza a túravezető(k) kijutási költségeit.

Via ferrata túra Szlovéniában, a Júliai-Alpokban - Mala Mojstrovka

Utazás

Teleautó rendszerrel

 

Szállás

Turistaházban (15€/fő/éj)

 

Jelentkezem a programra! Kitöltöm a jelentkezési lapot!

Dátum Túra
Nincs bejegyzett dátum.
Mikor szeretnél jönni?

Elköltöztünk! Új oldalunk: HEGYMÁSZÓTÚRA.HU


Önállóan szeretnél túrázni? Kölcsönözz nálunk felszerelést hozzá!